TOP 10 udalostí, ktoré otriasli digitálnym svetom v roku 2017

Rok 2017 sa chýli ku koncu. Čas dokončiť všetky plány a splniť predsavzatia … alebo aj nie a opäť ich prenesieme do nového roku. 😀 Tu je krátky a stručný prehľad top udalostí, ktoré otriasli (nielen) digitálnym svetom v roku 2017.

1. Donald Trump

Spomínate na ten mediálny boom okolo volieb v USA, ktorý sa s nami ťahal niekoľko mesiacov až po 20. január, kedy začal tróniť v Bielom dome Donald Trump? Sexuálne obťažovanie, 3. svetová vojna s Ruskom, koniec sveta, sexuálne obťažovanie podruhé, hacknuté voľby, e-maily Hillary Clintonovej a bla bla bla … Proste téma číslo jeden nielen pre US, ale aj slovenské online médiá.

2. Bitcoin a iné kryptomeny

Veľký ošiaľ začali zažívať približne v máji a kryptomeny tu pravdepodobne s nami ešte hodný čas pobudnú. Za popularitu sa môžu poďakovať “otcovi všektých kryptomien” Bitcoinu, ktorý razantne prerazil cestu do nebies i médií. Aktuálna cena 1 BTC je … vlastne, nebudem vás zavádzať neaktuálnou informáciou – lieta to hore, dolu ako na hojdačke. Častejšie však smerom .

3. Teroristické útoky

Čoraz viac a čoraz častejšie? Neviem. Ale teroristické útoky v roku 2017 hýbali svetom – bohužiaľ ako každý rok. Manchaster, Barcelona, Londýn, Las Vegas, Egypt, Sýria … úplne po celom svete.

4. Hurikán Harvey

Hurikán Harvey zanechal po sebe väčšie škody než tie, ktoré spôsobili nie tak dávne hurikány Katrina a Sandy. Harvey zasiahol Texas na konci Augusta a bol najsilnejším hurikánom v tomto štáte za posledných 50 rokov. Vyžiadal si 47 obetí, pričom viac než milión ľudí muselo opustiť svoje domovy.

 

5. Apple predstavil iPhone X

Apple v divadle Steva Jobsa predstavil svoj najočakávanejší telefón v histórii – iPhone X. Že sa jedná o výročný model potvrdil nielen nový dizajn, ale aj iný spôsob ovládania a absencia niektorých prvkov, ktoré boli pre jablkové telefóny doslova ikonické. Všetky oči boli v septembri na ňom.

6. Voľby do VÚC

Na Slovensku sme mali v sobotu 4. novembra 2017 voľby do vyšších územných celkov. Masáže v médiách sme však mohli sledovať už pár mesiacov predtým. Popularita týchto volieb sa v porovnaní s tými predošlými zvýšila – pravdepodobne najmä kvôli situácii v BBSK.

7. Facebook prieskumník na Slovensku

Vo vyľakaných marketingových kruhoch sa vo veľkom riešilo testovacie spustenie Prieskumníka na Slovensku. A nielen tam, každý používateľ najrozšírenejšej sociálnej siete bol na istý čas zo zmeny vykoľajený. Zvykli ste si už? Zdá sa, že pri teste to neskončí.

8. Chodník korunami stromov

V Bachledovej doline sa môžu pochváliť unikátnym dreveným chodníkom, ktorý je postavený nad zemou a … vlastne to už viete. Písalo a hovorilo sa o tom všade.

Gratulujem vlastníkom za skvelé virálne promo v rámci celého Slovenska. Troška sme sa na vlne zviezli aj my a takto sme za 3 € oslovili s klientom cez 300 000 ľudí.

9. Peter Sagan

Peťo by si zaslúžil v tomto zozname aspoň dva body. Posledné roky nám robí radosť nielen na Tour de France, ale aj na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike.

Tento rok to bolo špeciálne. Sagana po 4. etape vylúčili a veľmi rýchlo bol z najprestížnejších pretekov vylúčený. Táto téma rezonovala na Slovensku poriadne dlho a horkú pachuť budú všetci fanúšikovia (vrátane mňa) pri tejto spomienke cítiť ešte veľmi dlho. O to viac, že sa len potvrdilo to, čo sme si mysleli – vylúčenie Sagana sa konať nemalo!

Incident v hromadnom finiši 4. etapy z Mondorf-les-Bains do Vittelu:

A teraz zaspomínajme na to veselšie:

10. Slovenskí politici

Politika podruhé. Najviac rezonoval v médiách a na sociálnych sieťach azda Andrej Danko. Kvôli jeho prejavom a hlodom vzniklo množstvo paródií. Už tradične sa zahanbiť nedal ani premiér Fico, Kali, Matovič a ďalší … Každé z tých mien je v šokujúcom nadpise zárukou “klikanosti”, čítanosti a množstva komentárov. A keď sa k tomu pridá ešte troška prifarbenia redaktormi, tak tu máme razom kauzy storočia. Nenechajte sa nimi vyprovokovať k neznášanlivosti a majte sa radi! ❤

 

Užite si zvyšok roka 2017 s rodinou i priateľmi a nepodstatné veci nechajte bokom.

Prajeme vám všetko dobré v novom roku 2018!